15 Απρ 2010

ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΝΕΙΣ;;;;


Με το που το είδα στο RAVELRY το ερωτεύτηκα!
Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν οδηγίες και γι αυτό κάνω έκκληση σε όλες τις δαιμόνιες πλέκτριες της παρέας να εκθέσουν τις απόψεις και τις ιδέες τους.
Το φαντάζομαι ήδη γύρω από τους ώμους μου το καλοκαιράκι, πάνω από τα φανελάκια....
Θα το φτιάξω στο χρώμα της άμμου ή στο χακί με χοντρό βαμβακερό νήμα!
Αρκεί να μου πείτε τον τρόπο.

5 σχόλια:

olivetreegirl είπε...

Χριστός Ανέστη κορίτσι!!!
Νομίζω ότι πλέκεις ένα μακρυνάρι στο μισό φάρδος και στο διπλάσιο μήκος, το "δένεις"-διπλώνεις όπως δείχνει, στερεώνεις τις δύο στενές άκρες στο σημείο του "κόμπου" και μετά ενώνεις μεταξύ τους τις φαρδιές πλευρές. Αν προσέξεις στην πλάτη, φαίνεται κάτι σαν ένωση, πολύ περίτεχνη ομολογουμένως... Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ....

sobraluz είπε...

Χρόνια πολλά, καλά και "πλεκτικά"!
Έψαξα λίγο το Αη- Ravelry και βρήκα τις τροποποιήσεις που έκανε στο αρχικό πατρόν η κυρία που έπλεξε αυτό που σου άρεσε. Λέει λοιπόν:
Δεν έραψα τις άκρες της αρχής και του τέλους στο κέντρο πίσω σκεπτόμενη ότι μπορώ να το κάνω στο μπροστινό στρίψιμο που μπορεί να κρύψει τη ραφή. Γιατί άραγε οι οδηγίες δε συστήνουν κάτι τέτοιο; Μπορεί κάποιος να σκεφτεί ένα λόγο γιατί να μη προχωρήσει με αυτόν τον τρόπο;
Δεν ακολούθησα ούτε τις υπόλοιπες οδηγίες ραψίματος. Πριν ράψω τις άκρες αρχής και τέλους έστριψα το μπολερό*. Μετά έκρυψα τη ραφή στο σημείο του στριψίματος και τέντωσα την επάνω και κάτω λωρίδα ώστε να έχουν το ίδιο μήκος. Αφού τοποθέτησα δυο παραμάνες στις πλευρές του στριψίματος άρχισα να το ράβω από την ανάποδη. Αυτό μου φάνηκε πολύ πιο εύκολο από τον τρόπο που λένε οι οδηγίες.

Μπορείς βεβαίως να παραγγείλεις το βιβλίο με το σχέδιο από την παρακάτω διεύθυνση. Είναι αξιόπιστη.Το είδα στα 17 περίπου δολάρια:
http://www.interweave.com/knit/books/Wrap_Style/98_99_WS.asp

*Έτσι μεταφράζω εγώ τον όρο shrug. S.

twinkle είπε...

Είσαστε θησαυροί!
Αυτό θα πει αλληλεγγύη. Πού να δείτε η Πουαντερί, μου έστειλε μέιλ με σχέδιο!
Κορίτσια ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Θα μελετήσω τις οδηγίες σας αναλυτικά και θα το προσπαθήσω.
Ευχαριστώ πολύ όλους!

twinkle είπε...

Άλλη απορία: έτσι όπως το βλέπω είναι σα λάστιχο. Λέω να βάλω καμιά 80αριά πόντους και να πλέξω 3 καλούς και 3 ανάποδους εναλλάξ. Βελόνες 5 νούμερο, λέω. Τι λέτε;;;
Πώς θα υπολογίσω το νήμα;; Για ένα κασκόλ;;; Δηλαδή 4-5 κομμάτια;;

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Καλημέρα! Είναι πολύ όμορφο πραγματικά! Νομίζω όμως πως θα χρειαστείς λίγο περισσότερο νήμα! Για ένα ανδρικό κασκολ εγω χρησιμοποίησα 6 κουβάρια με πλέξη κάλτσα και περίπου 40 πόντους με 5 νούμερο βελόνα! Καλή επιυχία και πολλά φιλιά!