10 Σεπ 2008

Για την Πουαντερί...


Λοιπόν, καλή μου Πουαντερί, ξέρω μια ωραία συνταγή για ομελέτα που θα ξετρελάνει εσένα και τα παιδάκια σου!! (.....εκτός αν την ξέρεις ήδη!!!)


Συνηθίζαμε να τρώμε αυτό το είδος της ομελέτας παλιά στην κατασκήνωση...


Άκου λοιπόν....


Θα χρειαστείς:

- ένα ταψάκι ή πυρέξ περίπου 25 χ 35

-μια καλή "τηγανιά" πατάτες

- 3 μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες

- 1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

- 1 κονσέρβα μανιτάρια

- 1 ζαμπονάκι κομμένο κυβάκια ή λουκάνικα

- φέτα τριμμένη

- 10 αυγά

- λίγο γάλα

- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη


Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο ταψί.

Πάνω από τις πατάτες απλώνουμε σε στρώσεις τα υλικά μας:

ντομάτες, πιπεριές, κρεμμύδια, μανιτάρια, ζαμπόν, φέτα και ό,τι άλλο λαχταρήσουμε.


Χτυπάμε τα αυγά σε ένα άλλο σκεύος και προσθέτουμε το γάλα, το αλλατοπίπερο και τη ρίγανη. Ρίχνουμε το χυλό στο ταψί και το ψήνουμε για 45 έως 60 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς.


Η ομελέτα θα φουσκώσει και θα γίνει συμπαγής.


Το πλεονέκτημά της είναι ότι δεν τηγανίζεται και ταυτόχρονα είναι ένα πλήρες φαγητό. Σημειώστε ότι δεν χρειάζεται λάδι στο ταψί, αρκεί όσο έχουν οι πατάτες.
Η φωτογραφία δεν είναι δική μου, αλλά προϊόν τυχαίας αναζήτησης...Εγώ αν και την έφτιαξα προχθές, δεν πρόλαβα να την "απαθανατίσω"...
Καλό βράδυ!

4 σχόλια:

πουαντερι είπε...

Καλα θα την τιμήσουμε δεόντως....
Μονο θα ξετρελαθουν; και οπως ειπες το κυριότερο ειναι οτι δεν ειναι τηγανητή.
Σε ευχαριστουμε οικογενειακώς για την συνταγη σου.

ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ:είδες την ανακοίνωση μου;

creationsbyeve είπε...

Φτιάχνω και γω γεμιστές ομελέτες, αλλά τηγανητές,αυτή όμως φαίνεται πολύ νόστιμη και ελαφριά, θα την δοκιμάσω!!!

twinkle είπε...

Πουαντερί,
δεν είχα προσέξει την ανακοίνωσή σου...Αυτά συμβαίνουν και είναι στο πρόγραμμα

twinkle είπε...

Eve, αυτή η ομελέτα είναι πολύ χορταστική!