15 Ιουλ 2008

Cheesecake...Πολύ εύκολο!!!


Πρόσφατα πληροφορήθηκα μια νέα (για μένα τουλάχιστον) και πολύ εύκολη συνταγή για cheesecake. Τα υλικά είναι λίγο πολύ γνωστά σε όσους έχουν ασχοληθεί με το γλυκό αυτό.
Λοιπόν, θα χρειαστείτε:
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
λικέρ βύσσινο ή τσέρυ
λίγο γάλα
1 πακέτο τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια)
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 βάζο μαρμελάδα βύσσινο (με ολόκληρα βύσσινα)
2 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουερ
Θα στρώσετε το σκέυος σας με δύο στρώσεις πτι-μπερ (η μια πάνω από την άλλη), αφού πρώτα τα βουτήξετε σε ένα πιάτο όπου θα έχετε ανακατέψει το γάλα με το λικέρ.
Στο μίξερ θα χτυπήσετε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος και την άχνη. Όταν αφρατέψει η κρέμα θα τη ρίξετε πάνω στα μπισκότα και θα βάλετε το σκεύος στο ψυγείο.
Χρησιμοποιώντας ένα μικρό σουρωτήρι θα πάρετε μόνο το σιρόπι από το βύσσινο. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι θα ανακατέψετε το κορν φλάουερ με μισό περίπου φλυτζάνι νερό και θα το βράσετε. Στη συνέχεια θα προσθέσετε το σιρόπι και θα ανακατεύετε. Σύντομα θα δείτε ότι θα πήξει σαν κρέμα. Θα περιμένετε να κρυώσει και θα το ρίξετε πάνω από την κρέμα. Στο τέλος βάζετε και τα ολόκληρα βύσσινα.
Αυτό ήταν!!!
Η βασική του διαφορά με τις άλλες συνταγές είναι ότι δεν τρίβουμε τα μπισκότα και δεν βάζουμε βούτυρο. Νομίζω ότι έτσι γίνεται πιο ελαφρύ και πιο δροσερό.
Καλή επιτυχία!

5 σχόλια:

sobraluz είπε...

Θαααα το δοκιμάσω! Το κρίμα στο λαιμό σου.

twinkle είπε...

Μ' αρέσει που κάνεις τη δύσκολη!!!

Είπαμε!!!

Το συγκεκριμένο "δεν παχαίνει"....εμείς παχαίνουμε!!!!

creationsbyeve είπε...

μμμμμ!!! μας βάζεις σε πειρασμούς!!!!δεν είμαι πολύ φίλη του γλυκού αλλά το βύσσινο μου αρέσει πολύ!

Dina είπε...

kai mono pou skeftomai na to ftiaksw nomizw pira 5 kila! avrio kiolas pernw ta ilika :)

πουαντερι είπε...

Τα σαλια μου τρεχουνε βρεεεε!!!!!